rounded-border
4 maart 2020

Corona zwemles

Beste ouders/verzorgers,

Vanaf zaterdag 16 mei gaan wij weer starten met onze zwemlessen in aangepaste vorm. Wij zijn erg blij dat we weer kunnen starten met onze zwemmers!

Uiteraard houden wij ons aan de gestelde richtlijnen, dit brengt noodzakelijke aanpassingen met zich mee. Hieronder staan de aanpassingen beschreven.

Onze zwemlessen voor het zwem ABC zijn (tijdelijk) ingekort naar 30 minuten, de groepsgrootte brengen wij terug naar maximaal 6 zwemmers per lesgroep. Zo kunnen wij de 1,5 meter afstand en maximale aantal personen in het gebouw realiseren. U krijgt een aparte mail betreft de lesdag en tijd, er is uiteraard zoveel mogelijk rekening met de bestaande lesdag en tijd.

Hieronder staan de aanpassingen voor de zwemles beschreven;

  • Per zwemmer kan er 1 ouder/verzorger mee als begeleider, dus ook geen broertjes en zusjes. Omdat onze zwemschool is gevestigd in het zwembad van de Severinus Stichting vragen wij u met klem zich hieraan te houden zodat er geen onnodige mensen komen in het gebouw van deze kwetsbare doelgroep.
  • Zwemmers dienen de badkleding thuis al aan te doen onder de eigen kleding.
  • De begeleider en zwemmer komen binnen via de dameskleedruimte, in deze kleedruimte zijn de omkleed plaatsen gemarkeerd.
  • Bij binnenkomst moeten de handen van de zwemmer en begeleider gedesinfecteerd worden door middel van de handgel die bij de ingang van het kleedlokaal staat. Ook dienen de zwemmers badslippers te dragen en de begeleiders de blauwe slofjes.
  • De zwemmers worden opgehaald door een medewerker van Zwemschool Lizzy.
  • De begeleiders nemen de zwemtas mee naar de herenkleedruimte waar er tijdens de zwemles op de gemarkeerde plaatsen gewacht kan worden. Dit is een van de verplichte voorschriften van ons protocol in samenwerking met de Severinus Stichting en zwembadbranche.
  • Na de zwemles worden de zwemmers door een medewerker van Zwemschool Lizzy naar het herenkleedlokaal gebracht naar de begeleiders. Er is geen mogelijkheid voor douchen voor of na de zwemles.
  • Tijdens de zwemles is het niet toegestaan om door de begeleiders het pand te verlaten, we willen zo min mogelijk verplaatsing in het gebouw dus blijft men wachten in het herenkleedlokaal.

We stellen het op prijs als jullie de tijdelijke aanpassingen met de zwemmers willen bespreken dit om het duidelijk te houden.

Bij alle zwemmers zijn weken van zwemles tussen uitgevallen. Het kan betekenen dat leerlingen een (kleine) achterstand hebben opgelopen. Wij gaan dit de tijdens lessen beoordelen en mogelijk rollen hier acties uit.

Wij realiseren ons dat dit ‘schakelen’ is voor iedereen maar rekenen op uw medewerking zodat wij de veiligheid voor de leerlingen en ons kunnen waarborgen.

Uiteraard gelden ook de richtlijnen van het RIVM, blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.

Wij hopen dat het zo duidelijk is anders horen we het graag.

Met vriendelijke groet,

Team Zwemschool Lizzy

06-83 53 10 86